Dezvoltare comunitară

Proiectele noastre de dezvoltare comunitară, susținute cu sprijinul logistic și de know how al partenerilor internaționali de la Four Paws Viena, sunt o soluție complexă și inovativă de gestionare umană a populațiilor de câini maidanezi de pe străzi.

Scopul nostru e nu doar să reducem numărul de maidanezi de pe străzi prin campaniile noastre susținute de sterilizări gratuite și de adopții, ci și să îmbunătățim viața tuturor animalelor domestice, fie ele cu familie sau fără, prin schimbarea mentalităților oamenilor referitor la acestea.

Echipa noastră a susținut deja două astfel de proiecte mari, pe decursul mai multor ani: la Galați și la Constanța. În ambele orașe am lucrat îndeaproape cu figuri marcante ale comunității, am investit în diverse campanii de presă, de educație și de informare, și am reușit, credem noi, să trezim interesul acestor orașe importante pentru o raportare mult mai bună la câinii și pisicile cu care împărțim până la urmă orașele și casele.

Schimbarea atitudinilor cetățenești referitoare la animale la care lucrăm este, la final de proiecte, măsurată sociologic prin repetarea unor sondaje cu întrebări cheie despre animalele domestice, sondaje care la finalul muncii noastre aici arată statistic progrese semnificative realizate în privința tratării cu mai mult respect și devotament a prietenilor necuvântători.