În perioada 03-07 octombrie 2022, echipa de medici veterinari ai Animal Society revine în Agigea, unde va desfășura o campanie de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile de rasă comună.

”Revenim în Agigea, la solicitarea locuitorilor și a autorităților locale, care au înțeles impactul pozitiv, eficient, durabil pe care sterilizarea în masă a animalelor de rasă comună îl are asupra comunității lor. Numărul animalelor fără stăpân este redus considerabil, la fel și riscul bolilor la care acestea sunt expuse, sau al problemelor de comportament pe care le pot manifesta. Constatăm responsabilizarea și implicarea societății civile în adoptarea celor mai umane și mai sustenabile măsuri de prevenție a înmulțirii necontrolate și a suferinței acestor animale și suntem încrezători în schimbarea în bine a situației acestor animale.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

”Alături de Animal Society şi Four Paws International, demarăm încă o campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună de pe raza orașului Agigea. Soluția sterilizării este singura viabilă şi un important pas către civilizație. Mai mult decât atât, sterilizarea este o obligație legală – conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie: Nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 Lei. Rugăm cetățenii să fie responsabili și să sprijine demersul nostru, sterilizându-și animalele de companie de rasă comună.” – Cristian Maricel Cîrjaliu, Primar, Primăria Agigea.

Cei interesați de această campanie de sterilizare se pot programa printr-un apel la numărul de telefon 0754 800 630, începând de luni, 3 octombrie, între orele 10:00-14:00.

Share this post