Program nou, despre protecția și bunăstarea animalelor, destinat elevilor din ciclul gimnazial

În premieră, în școlile din Ilfov, a fost introdusă „Ora de relaxare, ora cu animale – învățăm de la animale mici cum să fim oameni mari”

Este un pogram derulat în premieră, de conștientizare și informare cu privire la bunăstarea animalelor și interacțiunea corectă și responsabilă cu acestea, adresat copiilor din ciclul gimnazial.

Programul este organizat și implementat de Animal Society, Four Paws International și Consiliul Județean Ilfov, iar primele ore dedicate respectului față de animale au avut loc săptămâna trecută, joi și vineri, la Școala Gimnazială „Gheorghe Corneliu” și la Școala Gimnazială Nr. 1 Ciolpani.

Reprezentanții Animal Society și cei ai Biroului Protecția Animalelor, din cadrul CJ Ilfov, le-au vorbit elevilor de clasa a VI-a despre multiplele beneficii ale vieții alături de un animal de companie, despre „ce înseamnă protecția animalelor”, despre legislația care protejează drepturile animalelor, dar și despre cum vor decurge viitoarele cursuri, față de care atât copiii, cât și organizatorii arată deja mult entuziasm.

Echipa Animal Society a fost însoțită de câini, foști maidanezi, adoptați de reprezentanții asociației – acum câini de terapie și de activități asistate de animale. Pișpi și Mura au demonstrat, încă din primele minute, cât bine poate face tuturor simpla prezență a animalelor de companie. Nenumărate studii științifice subliniază beneficiile aduse de un animal de companie dezvoltării psiho-emoționale a copiilor. Cei care cresc într-o relație bună cu animalele devin adulți mai sănătoși fizic și emoțional, dezvoltă relații mai sănătoase și au vieți mai împlinite.  

„Suntem emoționați de răspunsul pozitiv primit din partea elevilor, de entuziasmul cu care ne-au primit și de interesul cu care au urmărit ora despre protecția animalelor. Am constatat cu bucurie mult interes din partea copiilor pentru acest subiect și suntem tot mai optimiști pentru viitorul animalelor din România. Le mulțumim partenerilor noștri și tuturor celor care au sprijinit acest proiect important, pe care sperăm să îl vedem extins în cât mai multe unități școlare.”, Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

„A fost diferit și minunat. Ceva ce nu vezi în școlile din România. Copiii au fost extrem de bucuroși de modul în care le-am împărtășit informațiile. Ne-am jucat și am învățat în același timp. România are nevoie de cursuri dedicate respectului față de animale ca de aer. Mă bucur enorm să fac parte din acest proiect și să văd cum, împreună cu Animal Society, creionăm binele în oameni.”, Anca Stoenescu, consilier Protecția Animalelor CJ Ilfov.

Cei interesați de acest program, pot contacta Protecția Animalelor Ilfov, printr-un email la adresa protectiaanimalelor@cjilfov.ro.

Mai multe despre Animal Society pe www.animal-society.org Mai multe despre Protecția Animalelor Ilfov pe www.ilfovadoptă.ro

Share this post