Echipa „Câini pentru oameni”, specializată în terapie asistată de foști maidanezi în beneficiul copiilor și vârstnicilor, este implicată, de câteva luni, și într-o altă misiune: aceea de a ajuta câinii de la adăpostul „Speranța” să-și găsească mai ușor familii adoptive. Astfel, de câteva ori pe săptămână, departamentul „Câini pentru oameni” se transformă în „Oamenii pentru câini”.

 

Membrii echipei au selectat, după anumite criterii, 15 câini pe care îi învață elemente de bază de dresaj pentru ca aceștia să se adapteze mai ușor, în eventualitatea unei adopții. Norocoșii selectați sunt: Tigruța, Maronica, Tudi, Max, Anton, Ion, Negruta, Dudu, Mia, Lucky, Bella, Sultana, Sultanu și Negrutu. Nu întâmplător, patru dintre acești câini sunt negri, câinii negri având cele mai puține șanse de a fi adoptați, peste tot în lume.

 

De fapt, Maronica, Mia, Negruțu și Dudu au fost atât de norocoși încât și-au găsit deja familii, iar Ion a fost adoptat la distanță. Ceilalți „ucenici” rămași în programul de dresaj știu acum să meargă în lesă, să facă „șezi”, „culcat”, să vină când sunt chemați și alte lucruri care se pot dovedi foarte folositoare în trecerea de la viața din adăpost la viața de câine de familie.

 

Până atunci, ei vor deveni protagoniștii unei campanii prin care își vor face cunoscută povestea pentru a găsi adoptatori nu doar pentru ei, ci și pentru ceilalți prieteni ai lor de la adăpost, devenind veritabili mesageri ai Speranței.

Share this post