După instituirea stării de urgență în România, ne-am reorganizat rapid activitatea. Astfel, am mutat în mediul online întâlnirile cu beneficiarii programelor noastre, copii cu nevoi speciale și vârstnici instituționalizați. Aceștia și-au putut revedea, din când în când, prietenii patrupezi din cadrul departamentului nostru, foști maidanezi deveniți câini de terapie. Totodată, am început să le citim povești, de la distanță, copiilor înscriși în programul de terapie, dar și celorlalți copii care au stat în casă mai mult decât și-ar fi dorit în această perioadă.

 

 

În tot acest timp, am continuat dresajul de specialitate cu câinii noștri, exersând elemente cunoscute și introducând unele noi. Am făcut acest lucru fie la centrul nostru de terapie, dotat cu o pistă cu obstacole și cu alte accesorii specifice, fie în aer liber. Suntem hotărâți să ne reluăm activitatea de dinainte de pandemie în formă maximă.

 

Nu am uitat nici de câinii care au avut norocul câinilor noștri, care au fost salvați și adoptați de membrii echipei. Timp de două luni, am participat la campania „Bobițe pentru toți Bobiță”, o campanie Animal Society de hrănire a câinilor fără stăpân din București și Galați și din localitățile limitrofe pe perioada carantinei.

 

Dorind să le oferim o șansă în plus la adopție câinilor din adăposturi, am vizitat în mod regulat adăpostul Speranța, unde am scos câinii la plimbare și am făcut cu ei dresaj de socializare, introducând și elemente simple de disciplină. Am vrut să ne folosim experiența pentru ca acești câini minunați să se integreze mai ușor în familia adoptivă pe care o așteaptă și pe care le dorim să și-o găsească cât mai curând.

 

Share this post