Înainte ca epidemia de coronavirus să se extindă și la nivelul României, echipa „Câini pentru oameni” desfășura activități de terapie asistată de asistată de animale cu mai mulți copii cu nevoi speciale. Ședințele atent planificate și desfășurate sub îndrumarea psihologului din cadrul departamentului aveau loc, în mod regulat, la centrul nostru specializat. Câinii noștri de terapie, foști maidanezi deveniți supereroi, interacționau direct cu copiii, între aceștia creându-se o legătură cu totul specială, benefică din punct de vedere terapeutic.

 

Odată cu impunerea carantinei la nivel național, Animal Society a trebuit să sisteze ședințele de terapie de la centru. Dar, fiindcă prietenii adevărați rămân aproape și la greu, întâlnirile cu unii dintre copii s-au mutat în mediul online. În plus, echipa „Câini pentru oameni” a început să le citească povești de la distanță copiilor din cadrul programului, dar și celorlalți copii nevoiți să stea acasă, departe de prietenii lor.

 

 

 

Cu ajutorul câinilor noștri de terapie, membrii echipei le-au înseninat zilele copiilor cu povești vindecătoare despre acceptare, încredere în sine, singurătate și prietenie, în așteptarea momentului când revederea mult așteptată va fi posibilă…

 

Share this post