Între 26 iunie și 20 iulie, Animal Society și Four Paws, împreună cu Consiliul Local Agigea, pregătesc prima acțiune de sterilizare pe plan național din acest an. Pe tot parcursul campaniei ne veți găsi la Agigea, unde vom încerca să facem un prim pas înspre dezideratul pe care autoritățile de acolo și l-au propus: o comună fără animale pe străzi.

Începutul campaniei de sterilizare va fi marcat de o demonstrație a echipei de la Câini pentru Oameni (celălalt mare proiect al nostru) și de o conferință de presă, marți, 26 iunie, începând cu ora 9.

Sterilizarea nu se adresează doar câinilor fără stăpân, ci și posesorilor de câini din Agigea, care sunt rugați să se programeze cu prietenii lor la sterilizat la numărul de telefon 0732.007.740. Reamintim tuturor românilor că sterilizarea câinilor personali este o obligație legală și că refuzul de a face asta se sancționează cu amendă contravențională. Mai mult decât atât, sterilizarea câinelui este un act de responsabilitate și de omenie.

Conform Organizației Mondiale de Sănătate, o sterilizare controlată și corect făcută este singurul mod cu adevărat eficient și mai ales uman de a rezolva problema câinilor fără stăpân. Acolo unde sprijinul autorităților locale a fost la un bun nivel, rezultatele în acest sens ale echipei noastre au fost remarcabile, Sibiu și Dej fiind două dintre cele mai bune exemple în acest sens. Cât de curând, sperăm ca Agigea să se adauge la acest grup select al localităților unde nu vom mai vedea animale care să sufere și să fie chinuite pe străzi.

 

Share this post