De ce sunt câinii atât de buni cu copiii, indiferent că vorbim de ședințe de terapie ori astfel de întâlniri relaxante? Pentru că, spre deosebire de majoritatea oamenilor, sunt capabili să ofere afecțiune necondiționată și nelimitată. La fel și sunt și copiii, până la un moment dat, când mai cresc și învață pe pielea lor că unii oameni sunt răi și pot să sufere dacă îi tratează pe toți la fel.

Câinii știu și ei cel puțin la fel de bine că unii oameni sunt răi, dar o țin pe-a lor: tratează cu dragoste și încredere pe aproape oricine, mai ales pe copiii pe care îi iubesc necondiționat, iar copiii simt asta de la prima interacțiune.

Miercuri și astăzi, echipa de la Câini pentru Oameni a fost la cele două sedii ale școlii Just4Kids . În total, Mulan, Țuca și Toto au adus zâmbete pe fața a 130 de copii, timp în care Miky, Ema, Victor și George le-au explicat celor mici cum trebuie să se comporte cu animalele, fie ele ale familiei sau unele de pe stradă.

 

Mulțumim conducerii Școlii Just for Kids pentru deschiderea arătată. Sperăm că am contribuit și noi un pic la o vară mai frumoasă pentru cei mici, dar mai ales la o mai bună înțelegere din partea lor a responsabilităților și îndatoririlor care ne revin nouă, oamenilor, când intrăm în contact cu ei, câinii, cele mai generoase ființe de pe pământ.

PS – mulțumim Denis pentru fotografii.

Share this post