Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul Primăriei Murfatlar, vor derula o campanie de sterilizări gratuite pentru animalele de rasă comună din Murfatlar, în perioada 27 iunie – 01 iulie.

Sterilizarea în masă reprezintă abordarea cea mai responsabilă, cea mai umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună.

Conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, nerespectarea prevederilor legale atrăgând amenzi cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 Lei.

”Soluția sterilizării animalelor de companie este singura cu adevărat umană și sustenabilă. Mai mult, sterilizarea câinilor de rasă comună este o obligație legală. Echipa noastră este doar pentru o săptâmănă în Murfatlar. Rugăm cetățenii să sprijine demersul nostru și al autorităților și să își sterilizeze animalele de companie de rasă comună, evitând, în acest fel, amenda și creșterea numărului de animale fără stăpân de pe străzi.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society

„Înmulțirea câinilor de rasă comună este o problemă cu care orașul nostru se confruntă de foarte mult timp. Considerăm că această campanie de sterilizare este una din cele mai bune modalități de a reduce numărul animalelor de pe străzi. Apelez la locuitorii localității să sprijine demersul nostru și să profite de această oportunitate atât pentru bunăstarea animalului lor cât și a comunității în care trăiesc, îndeplinind astfel și o obligație legală.”

Pe durata campaniei, echipa de medici veterinari ai Animal Society va fi localizată în strada Nicolae Titulescu nr. 21 A iar cei interesați pot face programări începând de astăzi, printr-un apel la numărul de telefon 0754 208 630.

Share this post