Începând cu 28 februarie, echipa noastră de medici și prinzători merge la Clinceni, unde va steriliza gratuit câini și pisici, de luni până vineri inclusiv.

O să ne găsiți în curtea casei de cultură din localitate, ceea ce ni se pare o aliniere de astre, întrucâtva. Pentru că să-ți sterilizezi câinele nu este doar un semn de respect pentru comunitate, ci și o dovadă de civilizație și, de ce nu, de cultură. E ceea ce face un om care înțelege că nesterilizarea animalelor de companie, laolaltă cu abandonul, sunt singurele motive pentru care avem astăzi o problema cu câinii și pisicile străzii, în aproape toată România. Noi am creat problema, tot noi suntem datori să o rezolvăm și da, vestea bună este că se poate.

Mulțumiri și pe această cale Consiliului Județean Ilfov, o instituție care s-a remarcat deja prin faptul că „dă ora exactă” în ceea ce privește grija pentru animale, când vorbim despre statul român și reprezentanții lui. Dacă exemplul lor ar fi urmat de mai multe astfel de instituții puternice și influente, țara aceasta ar arăta mult mai bine, pentru oameni și animale deopotrivă.

Share this post