Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul primăriilor Berești și Smârdan, va desfășura, în următoarele două săptămâni, campanii de sterilizare gratuită pentru câinii și pisicile de rasă comună din cele două localități.

”Astăzi începe campania din orașul Berești, unde clinica noastră mobilă va fi prezentă până vineri. Săptămâna viitoare, în perioada 11-15 aprilie, revenim în Smârdan, unde autoritățile locale ne-au solicitat intervenția și anul acesta. Observăm ca tot mai multe autorități din regiunea de sud-est a țării decid asupra unui plan de măsuri uman și sustenabil în gestionarea situației câinilor și pisicilor de rasă comună, iar sterilizarea este singura modalitate prin care putem ține sub control această situație, într-un mod eficient și empatic. Și numărul cetățenilor interesați și implicați în bunăstarea animalelor este în continuă creștere, ceea asta ne dă încredere într-un viitor tot mai bun pentru ele și ne motivează și mai mult activitatea.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society

Campaniile se adresează doar câinilor și pisicilor de rasă comună din Berești și Smârdan.
Cei interesați sunt rugați să se programeze, printr-un apel la numărul de telefon 0754 208 630, de luni până vineri, între 10:00 și 14:00.

Sterilizarea în masă reprezintă singura abordare responsabilă, umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se poate amenda cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 Lei.

Mai multe informații despre Animal Society
www.animal-society.org
www.facebook.com/animalsocietydfp

Share this post