În perioada 18 – 29 iulie, clinica mobilă Animal Society va fi mutată în portul Constanța, unde numărul de câini și pisici de rasă comună s-a mărit considerabil în ultimii ani. Astfel, în primele două săptămâni, echipa de medici a Animal Society va steriliza exclusiv animale din incinta portului Constanța (nu se vor primi programări și nici pacienți din afara portului).

Apoi, începând cu 30 iulie, echipa va opera la sediul Biobaza Constanța (Strada Vârful cu Dor nr. 5) – în această perioadă, programul va fi cel obișnuit, constănțenii interesați pot înregistra programări la numărul de telefon de pe afiș.

”În ultima etapă a proiectului ”Efort comun pentru un viitor mai bun” din 2022, schimbăm strategia și împărțim proiectul in două: Port și Biobaza. În fiecare dintre campaniile Animal Society, echipa noastră de teren a sterilizat animale din incinta portului, dar am primit nenumărate solicitări de a derula o campanie exclusiv în această locație, atât din partea companiilor care își desfășoară activitatea acolo, cât și din partea autorităților. Pe termen lung, cu siguranță efectele acestei intervenții vor fi unele pozitive, câtă vreme oamenii înțeleg că sterilizarea în masă și comportamentul responsabil față de aceste animale sunt soluțiile cele mai bune și cele mai la îndemână. După primele două săptămâni, activitatea noastră va fi cea obișnuită: sterilizăm câini și pisici la sediul Biobaza, cei interesați sunt rugați să se programeze, conform modului de lucru cu care constănțenii sunt deja familiarizați. – Anca Tomescu, Președinte, Asociația Animal Society.

„O comunitate sănătoasă se construiește printr-un efort comun. Începem o nouă campanie de sterilizare în masă a căinilor și pisicilor de rasă comună. Împreună cu dumneavoastră, cetățenii, și partenerii noștri instituționali ne dorim să schimbăm în bine viața orașului. Vă rugăm să ne sprijiniți pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor de rasă comună și pentru a preveni abandonul acestora. Fiecare persoană cu domiciliul în Constanța, care deține un cățel sau o pisică de rasă comună, este așteptată să vină cu animăluțul la sterilizat. Le mulțumesc tuturor constănțenilor care au fost alături de noi în toate campaniile derulate de municipalitate și îi rugăm să ne sprijine în continuare. Avem mare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru implementarea proiectelor de adopție ori de sterilizare a patrupedelor. Numai împreună putem face încă un pas către normalitate”- a declarat domnul Ionuț Rusu, Viceprimar, Primăria Municipiului Constanța.

Campania derulată de Animal Society, alături de partenerii de la Four Paws International, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, face parte din proiectul de dezvoltare comunitară, demarat anul trecut, sub denumirea ”Efort comun pentru un viitor mai bun”.

Proiectul presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adresate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de gestionare a populației animalelor de rasă comună din oraș, uman, eficient și sustenabil, cu implicarea societății civile în procesul de luare a deciziilor.

Share this post