În parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul Primăriei 23 August, Animal Society va derula o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună de pe raza localității, în perioada 23 august – 2 septembrie 2021.

”Am revenit în 23 August, la solicitarea locuitorilor și a autorităților locale, care au înțeles impactul pozitiv, eficient, durabil pe care sterilizarea în masa a animalelor de rasă comună îl are asupra comunității lor. Numărul animalelor fără stăpân este redus considerabil, la fel și riscul bolilor la care acestea sunt expuse, sau a problemelor de comportament pe care le pot manifesta. Ne bucurăm să constatăm responsabilizarea și implicarea societății civile în adoptarea celor mai umane și mai sustenabile măsuri de prevenție a înmulțirii necontrolate și a suferinței acestor animale.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

”Mulțumim Asociației Animal Society pentru că a răspuns din nou apelului nostru și rugăm, pe această cale, cetățenii din 23 August să acționeze responsabil și să profite de această campanie gratuită, contribuind alături de noi la efortul de a asigura un viitor mai bun atât animalelor cât și întregii comunități. Nu uitați că sterilizarea este obligatorie, conform legii nr. 258/2013 și că reprezintă singura modalitate umană și eficientă pe termen lung prin care putem menține sub control populația animalelor de rasă comună, rata abandonului și suferința pe care aceste animale o îndură pe străzi.” – Dănuț Trușcă, Viceprimar, 23 August.

Campania de sterilizare gratuită asigurată de echipa de medici veterinari ai Animal Society se va desfășura în incinta sălii sportive din strada George Călinescu nr. 1, 23 August, iar cei interesați pot face programări începând cu data de 23 august, printr-un apel la numărul de telefon 0754 208 630.

Share this post