Începând cu februarie 2021, Câini pentru Oameni devine Centrul de Educație pentru Bunăstarea animalelor și va dezvolta noi proiecte care să contribuie, în continuare, la schimbarea atitudinii societății față de câinii fără stăpân.

În cei 17 ani care au trecut de la nașterea proiectului Câini pentru Oameni, câini extraordinari precum Tibi, Țuca, Bumi, Toto, Mulan, Pișpi sau Mura n-au contenit să dăruiască și să ajute oamenii cei mai vulnerabili să treacă mai bine prin emoții și viață. A venit rândul nostru să dăruim și am luat decizia să reducem munca lor în terapie, a câinilor pentru oameni și să diversificăm restul activităților noastre de la centrul specializat de pe Prelungirea Ghencea, cu lucruri făcute de noi, oamenii, pentru câini.

Încurajăm și vom susține prin diverse evenimente și campanii creșterea numărului de adopții din adăposturi, comportamentul responsabil al stăpânilor față de animalele lor si vom fi implicați activ în combaterea comerțului ilegal cu animale de companie. Până când ne vom putea reuni fizic la sediul nostru, vom desfășura, în continuare,  proiecte online. Primul dintre ele se va lansa în luna martie și va consta    într-o serie de ateliere dedicate celor care se gândesc sau doresc să adopte un animal de companie

Centrul are acum în pregătire mai multe proiecte adresate publicului larg și conferințe pentru specialiștii din domeniu (medici veterinari, Poliția Animalelor). Terapia asistată continuă cu activități asistate de animale în școli în cadrul Săptămânii Altfel, dar și în licee, unde va continua programul No Stress with Four Paws.

Echipa Câini pentru Oameni va participa, de asemenea, la proiectele de organizare comunitară pe care Animal Society le desfășoară în Galați și în Constanța și al căror scop este implementarea pe termen lung a unui plan de soluții umane pentru animalele fără adăpost, cu implicarea comunității locale.

 

Share this post