Se spune că prietenul la nevoie se cunoaște, iar noi avem sute de prieteni care au nevoie de noi, așa că nu am putut sta deoparte. Este vorba despre câinii de la adăpostul „Speranța”, un partener vechi și drag de-al nostru, care ne-a fost mereu alături când am avut nevoie să ajutăm animale aflate în suferință. În cei aproape 20 de ani de existență, „Speranța” a fost un refugiu pentru mii de câini salvați din stradă, din alte adăposturi sau din situații-limită, primind o nouă șansă la viață.

La adăpostul „Speranța” trăiesc în prezent aproape 600 de câini, inclusiv câini bătrâni și câini paraplegici, care au parte de cele mai bune îngrijiri din partea unor oameni dedicați, care le oferă tot timpul și atenția lor, doar că acestea nu sunt de ajuns. Noi credem că locul câinelui este lângă om, iar adăpostul trebuie să fie o soluție temporară. Pentru ca acest mesaj să ajungă la cât mai mulți oameni, am demarat campania „Mesagerii Speranței”, în parteneriat cu VIER PFOTEN și cu Fundația Speranța. Este vorba despre o campanie de adopție în care ne bazăm pe sprijinul iubitorilor de animale, fie ei oameni obișnuiți sau persoane publice.

Scopul campaniei este acela de a promova adopțiile din adăpostul „Speranța” și de a crește numărul de câini adoptați din acest adăpost. În cadrul campaniei vor fi prezentate beneficiile adopției, pașii adopției, dificultățile cu care se confruntă câinii din adăposturi, problematica adăposturilor supraaglomerate, importanța sterilizării și rolul acesteia în gestionarea populației de câini, fenomenul comerțului ilegal cu câini și alte aspecte legate de tema adopției.

Pe lângă componenta de conștientizare, campania va avea și o dimensiune practică. Echipa „Câini pentru Oameni” de la Animal Society dresează, de câteva luni, o parte din câinii de la „Speranța” pentru a le spori șansele de adopție și pentru o adaptare mai ușoară la viața de câini de familie. Aceștia învață elemente simple de dresaj, știind să meargă în lesă, să șadă la comandă, să stea pe loc sau să vină când sunt chemați.

Astfel, Sultana, Sultanu, Tudi, Max, Anton, Ion, Tigruța, Lucky, Bella, Negruțu, Maronica, Negruța, Dudu și Mia au învățat ABC-ul dresajului, în așteptarea unor adoptatori. Câțiva dintre ei și-au găsit familii chiar mai repede decât ne-am fi așteptat. Maronica se bucură în fiecare zi de o curte mare, în compania altui cățel, Dudu a fost adoptat de un cuplu de români din Anglia, Mia, în ciuda handicapului, și-a găsit Omul, Negruța a plecat și ea la casa ei, iar Ion a fost adoptat la distanță.

De adoptatori au nevoie însă și celelalte sute de câini de la „Speranța”. Aici intervine rolul campaniei „Mesagerii Speranței”, căreia sperăm să vă alăturați.  Ne dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți iubitori de animale care se gândesc să primească un câine în viața lor. Credem că mulți dintre ei ar putea decide să adopte un „câine al Speranței”, schimbându-i destinul.

Vă invităm, așadar, în numele prietenilor noștri, în numele prieteniei însăși, să deveniți mesageri ai Speranței.

Share this post