La „Speranța” trăiesc aproape 600 de câini, pe care ne place să îi numim „câinii Speranței”. Sute de ființe unice, extraordinare, care își așteaptă Omul. Povestea (pe alocuri, pledoaria) unora dintre ei o veți găsi în cadrul rubricii „Adoptă” de pe site-ul adăpostului, alături de câte o fotografie:

De câteva luni, echipa „Câini pentru oameni” din cadrul asociației Animal Society, care se ocupă de regulă cu activități de terapie asistată de animale, se transformă, de câteva ori pe săptămână, în echipa „Oameni pentru câini”. Mai exact, colegii noștri au selectat mai mulți câini de la „Speranța” pe care îi dresează pentru a le spori șansele de adopție. Nu întâmplător, unii dintre ei sunt negri, câinii negri având – peste tot în lume – cele mai slabe șanse de a fi adoptați, rezultat al superstițiilor.

Tigruța, Maronica, Tudi, Max, Anton, Ion, Negruța, Dudu, Mia, Lucky, Bella, Sultana, Sultanu și Negruțu au învățat elemente de dresaj de bază, în așteptarea unor adoptatori. Câțiva dintre ei și-au găsit familii chiar mai repede decât ne-am fi așteptat. Maronica se bucură în fiecare zi de o curte mare, în compania altui cățel, Dudu a fost adoptat de un cuplu de români din Anglia care nu s-au lăsat descurajați de toate formalitățile pe care le-au presupus deplasarea lui în străinătate, iar Ion a fost adoptat la distanță.

O familie pentru un câine din adăpost înseamnă o șansă în plus pentru un câine al străzii. Vă invităm să ne ajutați să ducem mai departe acest mesaj. În definitiv, „câinii Speranței” nu sunt ai nimănui, ci ai noștri, ai tuturor.

Share this post