În perioada 7-18 septembrie 2020, Animal Society a desfășurat o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din 23 August. Campania a fost organizată în parteneriat cu VIER PFOTEN și cu Primăria Comunei 23 August, gestionarea eficientă a populației de câini necesitând un efort comun al tuturor părților implicate, de la deținătorii de câini la autorități.

Acest aspect a fost evidențiat încă o dată de către Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society, care a declarat: „Autoritățile locale ne-au susținut pe deplin în organizarea acestei campanii de sterilizare, și nu putem decât să sperăm că interesul cetățenilor va fi unul pe măsură, mai ales că sterilizările vor fi gratuite. Îndemnăm deținătorii de câini de rasă comună să își sterilizeze animalele, așa cum prevede legea, și să facă această campanie cunoscută cât mai multor persoane.

Membrii departamentului „Sterilizează și salvează” din cadrul asociației Animal Society au fost foarte activi în vara acestui an, campania din comuna 23 August venind după alte campanii ample de sterilizare, desfășurate în Galați, Eforie și Agigea. Mai mult, patru dintre membrii echipei, Anca Tomescu, Gabriel Ignat, Cristina Bîjnea și Aurel Iancu, au participat la o misiune de salvare în Beirut. Aceasta a fost organizată de Four Paws și a avut drept scop salvarea animalelor afectate de exploziile devastatoare de la începutul lunii august.

Share this post