În luna mai, Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten, a demarat o nouă campanie de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comună din București și din localitățile limitrofe. Este a doua pe anul 2020, după cea din luna februarie. Prevăzută inițial să dureze trei săptămâni, campania a fost prelungită cu o săptămână, dat fiind numărul foarte mare de solicitări. De data aceasta, în contextul pandemiei de coronavirus, reprezentații Animal Society preiau animalele direct de la domiciliul solicitanților sau din locurile indicate de către aceștia, cu respectarea regulilor igienico-sanitare și de distanțare socială. După sterilizare, animalele sunt returnate proprietarilor sau în teritoriu.

Anca Tomescu, președintele Animal Society, a declarat: „Animalele de companie ne fac viața mai ușoară în această perioadă în care suntem izolați la domiciliu. Este de datoria noastră să le facem și noi viața mai ușoară. Sterilizarea este benefică nu doar pentru animale, reducând riscul de îmbolnăvire și incidența comportamentelor nedorite în perioadele fertile, dar și pentru comunitățile unde acestea trăiesc.”

Contribuind la această campanie, ne ajutați să reducem numărul de animale fără stăpân și suferința în rândul acestora, cu un impact comunitar semnificativ. Puteți face o donație aici.

Share this post