Când colega noastră Anca a primit un telefon de la partenerii și prietenii de la Four Paws International, în care i se spunea că e nevoie de mâna ei de veterinar experimentat pentru o intervenție chirurgicală  asupra unui leu, a fost în avion spre Tirana în câteva ore.

Acest mascul alături de alți doi lei, un urs, o vulpe și trei căprioare fuseseră confiscați cu câteva zile înainte de telefonul dat Ancăi de FOUR PAWS International, de la un restaurant din Tirana. Toate animalele erau ținute pentru distracția clienților localului, în condiții oribile.

Intervențiile chirurgicale au decurs bine și toate animalele au fost deja transportate înspre diferite sanctuare din Europa, unde își vor trăi restul vieților în libertate și cu demnitatea redată.

În ochiul (fotografiat de Anca imediat după operație) acestui leu vezi tristețea și singurătatea care au chinuit o viață întreagă acest suflet făcut să fie liber și demn. Sperăm că, grație extraordinarei echipe Vier Pfoten, din rândurile căreia facem parte cu mândrie și noi, echipa Animal Society, privirea acestui leu se va schimba, în zilele și lunile care urmează. Sperăm că va fi fericit.

De un lucru suntem siguri: îi va fi mult mai bine decât îi era cât timp era prizonier în Tirana.

Share this post